loader
Featured Video Play Icon

Derfor bør du skrive en positiv dagbog

”Hvorfor skrive positiv dagbog?”

Vi går en mørkere tid i møde og rigtig mange mennesker oplever, at det smitter af på humøret. Vi mennesker har en tendens særligt at lægge mærke til de ting i vores daglig dag, som ikke lige går efter planen, og som ikke er særlig rare at tænke på. Det er som om, at denne selektive opmærksomhed på det negative bliver forstærket i takt med, at det bliver mørkere og koldere udenfor.

Der er mange måder, man kan udfordre de negative tanker på. En måde er ved at skrive positiv dagbog.

Hver aften inden du går i seng, skal du skrive 5 ting ned, som var positive ved din dag.

Der er undersøgelser der peger på, at hvis man laver denne lille øvelse hver dag i en måned, vil man opleve en øget positiv følelse i sin hverdag samt en øget tilfredshed med ens tilværelse.


”Kan jeg ikke bare tænke på det?” 

Det er vigtigt, at du skriver det ned. Ved at skrive det ned sætter du lige tempoet ned et øjeblik, og du får lov til at reflektere.

Hvis du har skrevet det ned, kan du på dage, hvor tingene virker særlig grå, gå tilbage i dagbogen og opdage, at der alligevel var ting i din hverdag, du værdsatte.


”Jeg oplever ikke noget spændende alligevel, der er værd at skrive ned?”

Selv de ting, vi synes virker banale og nærmest selvfølgeligt, skal du skrive ned. Eksempelvis: mit helbred, min families helbred, jeg fik en god frokost i dag, etc.

På den måde vil du på sigt opleve en større taknemlighed for de ting, vi ofte tager for givet i vores hverdag. Det er med til at øge en indre positiv følelse.